26 oktyabr "Məktəbəqədər və 1-ci sinif SINAQ" 1 imtahan mövzuları.
Onlayn bilet almaq üçün daxil olun: https://exams.nomre1.edu.az/

Azərbaycan bölməsi

• Məktəbəqədər:
Azərbaycan dili: İlk hərfin tapılması. Hərf birləşməsi. Heca, heca sxemi. Tapmaca. Nağıl. Sözdə hərfin yeri.
Riyaziyyat: Həndəsi fiqurlar. Xətlər. Əşyanın sayının rəqəmlə ifadə olunması. Toplama əməli. Çıxma əməli. Müqayisə.
Məntiq: Ardıcıllıq. Fərqlilik. Sətir və sütun üzrə çalışmaya uyğun fiqurun tapılması. Eynilik. Sağ və sol.
Həyat bilgisi: Canlılar. Təbii və süni varlıqlar. Dövlət rəmzləri. Məktəb ləvazimatları. Göy qurşağı.
  • 1-ci sinif:
Azərbaycan dili: Sözdə hərfin yeri. Buraxılmış hərfin tapılması. Sait və samit. Sözlərin modeli. Heca.
Riyaziyyat: Tək və cüt ədədlər. Ədədin tərkibi. Sıra sayları. Buraxılmış rəqəmin tapılması. Məsələ. Müqayisə.
Məntiq: Ardıcıllıq. Rəqəm şəkil əlaqəsi. Eynilik. Sətir və sütun üzrə çatışmayan fiqurun tapılması. Fərqlilik.
Həyat bilgisi: Nəzakət qaydaları. Məktəb ləvazimatları. Canlı, cansız varlıqlar. Dövlət rəmzləri. Canlıların yaşaması üçün lazım olan amillər.

Rus bölməsi

• Дошкольный:
Русский язык: Схема слов. Слоги. Буквы. Одушевлённое и неодушевлённое. Знаки препинания.
Математика: Фигуры. Нахождение числа. Решение задач. Цифры.
Логика: Определение лишнего. Последовательность событий. Недостающий элемент. Закономерность.
Окружающий мир: Животные. Времена года. Символы Азербайджана. Неодушевлённые предметы. Школьные принадлежности.
  • 1 класс:
Русский язык: Схема слов. Звуки и буквы. Схема предложения. Русские народные сказки. Слоги. Ударение.
Математика: Счет до 10. Четные и нечетные числа. Группировка. Сравнение. Порядок убывания, возрастания. Примеры в пределах 10.
Логика: Нахождение лишнего предмета. Последовательность событий. Одушевлённое и неодушевлённое. Закономерность. Загадки.
Окружающий мир: Времена года. Месяцы. Одушевленные и неодушевленные предметы. Дикие и домашние животные. Школьные принадлежности. Радуга. Овощи и фрукты. Профессии.

Onlayn bilet almaq üçün daxil olun: https://exams.nomre1.edu.az/